Aanbod SOOB-scholingssubsidies 2018 bekend gemaakt

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek heeft het subsidie-aanbod voor 2018 bekend gemaakt. Een groeiende economie vraagt om meer personeel en opleidingsmogelijkheden. SOOB zet zich daar ook de komende jaren voor in. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert het subsidiebeleid van SOOB uit.

Subsidie voor breed scala aan opleidingen

Om nieuwe, maar ook bestaande medewerkers op te leiden maken ieder jaar zo’n 3.000 bedrijven en 22.000 medewerkers gebruik van SOOB Subsidiepunt, bijvoorbeeld voor:

•              branchekwalificerende opleidingen
•              opleidingen voor code 95
•              opleidingen op het gebied van veiligheid
•              middenkader opleidingen
•              logistieke opleidingen
•              verticaal transport opleidingen

Subsidie voor doorstroom en zij-instroom

De komende jaren blijft de vraag naar vrachtwagenchauffeurs groot. Daarom verstrekt SOOB in 2018 subsidie voor het opleiden van zowel doorstromers als zij-instromers. De subsidie bedraagt 65% voor doorstromers en 50% voor zij-instromers. Doorstroom  wordt ook opengesteld voor de instroom van nieuwe kraanmachinisten. De exacte voorwaarden voor beide trajecten worden binnenkort bekend gemaakt..

De kracht van samenwerking

In de sector Transport en Logistiek werken 130.000 mensen bij meer dan 6.000 bedrijven. In opdracht van de sociale partners, FNV, CNV, VVT en TLN, ondersteunt SOOB al sinds 1973 bij het optimaliseren van de arbeidsmarkt in de sector.

Meer info vind je op soobsubsidiepunt.nl.