SOOB-subsidie in 2015

Gepubliceerd op 06-01-2015

Ook in 2015 stelt SOOB weer subsidie beschikbaar voor het opleiden en ontwikkelen van nieuwe en bestaande medewerkers in Transport en Logistiek.

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015 Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015
De topsector Transport en Logistiek is sterk in beweging, waardoor we steeds hogere eisen stellen aan de medewerkers in de sector. Het verhogen van de vakbekwaamheid wordt daarmee steeds belangrijker.
 
Instroom jong talent en behoud van vakbekwaamheid
Als SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek, stimuleren wij het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers. Dit doen we door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. Hiermee voorzien we nadrukkelijk in een behoefte. Zo draagt u als SOOB-contribuant bij aan de instroom van 1.000 BBL-leerlingen in onze sector. Daarnaast maken jaarlijks circa 15.000 werknemers van 1.500 bedrijven gebruik van de scholingssubsidie van SOOB Subsidiepunt.
 
SOOB-subsidie voor huidige en nieuwe medewerkers in 2015
Ook in 2015 kunt u weer op SOOB rekenen. Wellicht wilt u dit jaar ook uw medewerkers scholen om hen optimaal inzetbaar te houden. Wij ondersteunen u graag met subsidie voor opleidingen voor het chauffeursvak, logistiek, middenkader en de sectoren verhuizen en verticaal transport. Daarnaast is er ook subsidie voor de praktijktrainingen in het kader van Code 95 mogelijk. SOOB vindt het belangrijk dat werknemers over rechtsgeldige diploma’s kunnen blijven beschikken. Daarom wordt er vanaf 2015 ook subsidie verstrekt op herhalingsopleidingen zoals ADR en Vakbekwaamheid/Veiligheids-certificaat Vorkheftruck en Reachtruck. Het volledige overzicht van opleidingen met subsidie vindt u op www.soobsubsidiepunt.nl.
 
Uitvoering door Sectorinstituut Transport en Logistiek
De uitvoering van deze activiteiten wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek, dat is ontstaan uit de fusie tussen VTL, Gezond Transport en FUWA. Meer informatie vindt u op www.stlwerkt.nl.
 
Subsidie aanvragen
Op www.soobsubsidiepunt.nl kunt u zich registreren en direct subsidie aanvragen. Heeft u vragen? Bel het Sectorinstituut Transport en Logistiek via 088 - 2596111 of stuur een mail naar info@soobsubsidiepunt.nl. Zij helpen u graag!
Copyright SOOB | Contact | Privacy