Subsidieregeling behoud vakbekwaamheid bij werkloosheid

Gepubliceerd op 14-01-2016

Het Sectorplan Transport en Logistiek biedt werkloze chauffeurs, kraanmachinisten en logistieke medewerkers de kans om met volledige subsidie opleidingen te volgen om hun code 95 of heftruckcertificaat op tijd te verlengen. Normaal gesproken betalen werkgevers deze opleidingen. Voor werkzoekenden geldt dat niet en is het niet altijd gemakkelijk om met een uitkering deze opleidingen zelf te moeten betalen. Deze regeling zorgt ervoor dat deze mensen goed opgeleid blijven en direct inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. 

Aanmelden

Werkloze chauffeurs, kraanmachisten en logistieke medewerkers kunnen zich nog steeds voor deze regeling aanmelden.  Iedereen die aan de voorwaarden voldoet, kan daarna bij één van de geselecteerde opleiders één of meerdere opleidingen uitzoeken om zijn of haar vakbekwaamheid te behouden. Ook werknemers die nog wel in dienst zijn, maar binnenkort werkloos worden omdat er ontslag is aangezegd, komen voor de regeling in aanmerking. De werkgever kan de subsidie voor hen aanvragen. Dit kan telefonisch via 088 259 62 95. De accountmanager van het Sectorinstituut neemt dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Behoud vakbekwaamheid

Beroepschauffeurs, kraanmachinisten en logistieke medewerkers moeten voor het uitoefenen van hun beroep vakbekwaam zijn en blijven. Dat gebeurt door het volgen van nascholing. Doen ze dat niet op tijd, dan verloopt hun vakbekwaamheid en mogen ze hun beroep niet meer uitoefenen. Door deze subsieregeling kunnen werkzoekenden hun vakbekwaamheid op peil houden en maken ze meer kans op de arbeidsmarkt. De regeling wordt mogelijk gemaakt door SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele kranen) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en loopt tot en met 31 december 2015.

Copyright SOOB | Contact | Privacy