SOOB-subsidie 2016

Gepubliceerd op 06-01-2016

Wilt u nieuwe of bestaande medewerkers opleiden? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig. Ook groeit de betekenis van veiligheid voor alle werknemers in de branche. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor toekomstige en huidige medewerkers in de bedrijfstak, ook in 2016.

Uitgebreid aanbod van opleidingen met subsidie op SOOB Subsidiepunt Uitgebreid aanbod van opleidingen met subsidie op SOOB Subsidiepunt

Nieuw: hoge subsidies op Rijopleidingen( Zij Instroom)  en Veiligheidsopleidingen  

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig.  Ook groeit de betekenis van veiligheid voor alle werknemers in de branche. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor  toekomstige en huidige medewerkers in de bedrijfstak, ook in 2016. 

Nieuw: themagerelateerde subsidie Veiligheid

De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting en agressie en geweld. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro subsidie of meer per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om o.a. VCA, fysieke belasting en criminaliteitspreventie. Voor branchekwalificerende opleidingen wordt extra hoge subsidie verstrekt. O.a. op opleidingen met een branchekwalificerend examen zoals Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.

Subsidie voor Rijopleidingen

Wilt u nieuw personeel opleiden? SOOB draagt bij in de opleidingskosten voor maar liefst 80% op alle onderdelen van de Rijopleiding. Voorwaarde is o.a. dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar. 
 
Wilt u medewerkers die al bij u in dienst zijn, opleiden tot chauffeur? SOOB verstrekt subsidie op alle onderdelen van de Rijopleiding. Over de subsidiabele uurprijs ontvangt u 35% subsidie.

Code 95 en branchekwalificerende opleidingen

De themagerelateerde subsidie voor de praktijkdagen code 95 blijft gehandhaafd. Dit geldt ook voor het bestaande aanbod voor branchekwalificerende opleidingen voor chauffeurs, kraanmachinisten en verhuizers, logistiek medewerkers en middenkader.

Meer informatie of subsidie aanvragen?

Ga naar SOOB Subsidiepunt. Daar vindt u ook de reglementen en een uitgebreid overzicht met opleidingen waarvoor u subsidie kunt aanvragen.
Copyright SOOB | Contact | Privacy