Voor werkenden

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig en is het ook belangrijk dat werknemers goed opgeleid blijven. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid. Jaarlijks maken circa 19.000 werknemers van 1.500 bedrijven gebruik van de scholingssubsidie van SOOB Subsidiepunt.

Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen

Werkgevers die medewerkers willen opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma, kunnen bij SOOB Subsidiepunt terecht. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.

Extra subsidie Veiligheid

De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om arbeidsomstandigheden. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro of meer subsidie per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om o.a. VCA, fysieke belasting en criminaliteitspreventie en sociale veiligheid. Voor een aantal branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een examen, geldt een extra hoge subsidie. Bijvoorbeeld Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.

Subsidie voor rijopleidingen

Zij-instroom
Veel transportbedrijven hebben al te maken met een tekort aan chauffeurs. Het opleiden van nieuwe chauffeurs is de komende jaren cruciaal. Dankzij subsidies van SOOB kunt u zij-instromers opleiden met 50% subsidie op het lesgeld. U geeft de kandidaat een baangarantie van minstens één jaar. Meer informatie over dit project vindt u hier.

Doorstroom  
Wilt u huidige medewerkers laten doorstromen naar chauffeur? Ook dan draagt SOOB bij in de opleidingskosten met 65% subsidie op het lesgeld. Meer informatie.
 

Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen en code 95

Het aanbod voor branchekwalificerende opleidingen voor chauffeurs, kraanmachinisten en verhuizers, logistiek medewerkers en middenkader blijft bestaan. Voor code 95 is de nieuwe periode van 5 jaar ingegaan. Voor alle praktijkdagen die u in 2018 laat uitvoeren, ontvangt u een subsidie van € 75,- per dag.

Bekijk het complete overzicht met opleidingen en trainingen op SOOB Subsidiepunt.

Opleiders en exameninstellingen

Meer dan 160 Gecertificeerd opleiders Transport & Logistiek staan klaar om de opleidingen te plannen en uit te voeren. Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen wordt afgenomen door een goedgekeurde exameninstelling. De gegevens van deze opleiders en exameninstellingen vindt u hier.

Subsidie aanvragen

Wilt u gebruik maken van SOOB-subsidie? Ga naar SOOB Subsidiepunt. Daar vindt u een overzicht met opleidingen en kunt u zich aanmelden. Op alle subsidies zijn de SOOB Subsidiereglementen van toepassing.
 

Copyright SOOB | Contact | Privacy