Albert Heijn Online en transportbedrijven bieden werk en chauffeursopleiding

Gepubliceerd op 30-11-2016

SOOB: “project ‘2000 chauffeurs gezocht’ maakt mooie samenwerking mogelijk”.

STL6077-Facebook_ad_algemeen06-2 STL6077-Facebook_ad_algemeen06-2

Door de aantrekkende economie ontstaat er een tekort aan vakbekwame chauffeurs. Het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ geeft mensen die altijd al chauffeur wilden worden de kans om met 90% vergoeding van het lesgeld en een baangarantie hun droombaan te realiseren. Nieuw voor dit project is de samenwerking met Albert Heijn en transportbedrijven die voor Albert Heijn het transport verzorgen.

Het project ‘2000 chauffeurs gezocht’ is onderdeel van het Sectorplan Transport en Logistiek 2016-2017 en wordt gefinancierd door het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector SOOB en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Sectorinstituut voert het Sectorplan uit. Recent is in het kader van dit project een mooie samenwerking ontstaan met Albert Heijn Online, de transportbedrijven Peter Appel Transport, St. v.d. Brink, Cornelissen Transport, Nabuurs supply chain solutions, Simon Loos en Zandbergen Transport. Net als deze transportbedrijven, merkt ook Albert Heijn dat het steeds lastiger wordt om aan bezorgers te komen, zowel voor Albert Heijn Online als voor de Albert Heijn winkeldistributie.


Na ervaring bij Albert Heijn Online aan de slag bij transportbedrijf
Belangstellenden worden uitgenodigd voor voorlichtingsavonden en selectiegesprekken. Kandidaten die een selectiegesprek met positief resultaat hebben gevoerd en aansluitend een aantal testen met positief resultaat hebben afgelegd, ontvangen van de transportbedrijven een baangarantie van 12 maanden. Deze garantie gaat in na afronding van de rijopleidingen. De rijopleidingen worden gevolgd, ten tijde van het dienstverband met AH Online. Tijdens dit dienstverband zijn de kandidaten actief als bezorger bij Albert Heijn Online. Dankzij de subsidie vanuit het sectorplan, betalen het transportbedrijf en de kandidaat elk maar 10% van het lesgeld. De ambitie is om ook op deze manier veel zij-instromers aan een baan als vrachtwagenchauffeur te helpen.


 
 

Copyright SOOB | Contact | Privacy