Groen licht voor sectorplan transport en logistiek 2016-2017

Het sectorplan transport en logistiek 2016-2017 draait om het vergroten van mobiliteit. Het plan helpt werkgevers aan chauffeurs, chauffeurs aan een baan en medewerkers in lastige omstandigheden, om aan het werk te kunnen blijven.

Sectorplan wil mobiliteit verbeteren Sectorplan wil mobiliteit verbeteren


De sociale partners in de sector TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen willen de mobiliteit in de sector transport en logistiek verbeteren door de overgang van (dreigende) werkloosheid naar werk én van werk naar werk te vergemakkelijken.

Door vergrijzing en ontgroening van de sector is er behoefte aan instroom van goed gekwalificeerd (vakbekwaam) personeel. De arbeidsmarkt staat op een kantelmoment. Aan de ene kant zijn de gevolgen van de economische crisis nog zichtbaar door faillissement en ontslag. Aan de andere kant ontstaat er in sommige regio’s alweer meer vraag naar personeel en zelfs schaarste. Voor beide situaties biedt het Sectorplan 2016-2017 kansen.
 
Het sectorplan transport en logistiek 2016-2017 draait om het vergroten van mobiliteit. Het plan helpt werkgevers aan chauffeurs, chauffeurs aan een baan en medewerkers in lastige omstandigheden, om aan het werk te kunnen blijven. Kortom, het sectorplan biedt perspectief voor nieuwkomers en bestaand personeel in de sector. Lees hier het persbericht

Maatregelen in de begeleiding van (dreigende) werkloosheid naar werk én van werk naar werk

Het sectorplan transport en logistiek is opgesteld door het opleidingsfonds voor de sector SOOB namens de sociale partners in de sector en in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met het sectorplan 2016-2017 slaan de sociale partners en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de handen ineen om mobiliteit van werknemers in de sector transport en logistiek te ondersteunen én tegelijkertijd te anticiperen op de groeiende behoefte bij bedrijven aan nieuwe chauffeurs.

De maatregelen uit het Sectorplan worden uitgevoerd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Meer informatie of interesse?

Ben je werknemer? Kijk hier voor meer informatie

Bent u als werkgever op zoek naar nieuwe chauffeurs? Kijk hier voor meer informatie

 
Copyright SOOB | Contact | Privacy